CORT_0483
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/18
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 13 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 234 |
Número de lemas | 106 |
Densidade léxica | 45 |
Número de enunciados | 9 |
Media de palabras por enunciado | 26 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 62 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 10 |
Número de parágrafos | 4 |
Media de enunciados por parágrafo | 2.25 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
O tema gastronómico gañou especial importancia nos últimos anos
debido a estudos sobre eso e os programas de cociña.
Os estudos afirmaron que manter unha boa alimentación prolongaría
a túa vida e a túa saúde., e a xente comezou a cambiar os seus
ámbitos alimenticios. Os programas de cociña non son só nos que ensinan
receitas, como o de Karlos Arguiñano, senón que as competicións de cociña
tamén pertencen a este grupo. Estos programas, como Masterchef, teñen uns índices
altos de audiencia. Os programas tame relacionados cos restaurantes da vida cotiá,
como os do programa de Chicote, tamén amosaban receitas fáciles e baratas e
animaba a comer e cociñar na casa.
A parte de comer unicamente por alimentarse, gañou especialmente importancia
a cociña creativa, na que o cociñeiro é considerado como un artista.
Dabvid Dabid David Muñoz, un cociñeiro con estrela Michelín, ten un programa de televisión co que
amosa como é e en que se basa a cociña creativa, amosando tamén
como é vivir esta experiencia
Ao principio a xente pouco concienciada ca sua saúdo e o descoñecemento do
estado das cociñas dalguns restaurantes, diciían que sería unha moda para os
que cambiaron o seu ámbito alimenticio. En vez de pasar esto, a xente foi
cambiando a súa alimentación ata converterse en algo habitual na vida
diaria. Este é un cambio cultural dos ámbitos alimenticios que favorecerá
unha maior saúde e unha maior lonxevidade para as persoas.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra