Nos ultimos anos e sempre a gastronomía e a cociña foron
un bo escaparate en Galicia. Hai grandes restaurantes e
gran calidade de comida nasnas nosas cartas, e como resultado
zonas turisticas de gran calidade potenciados por restaurantes e
zonas gastronómicas de primeira calidade.
A Gastronomía na zona galega está moi potenciada debido ao clima
da zona, tamén debido a que Galicia é unha comunidade
onde a produción agraria e a agricultura e gandaría non
desapareceron e seguen tendo unha gran importancia para o sector
gastronómico, ademáis, cada vez potenciase máis a función
de produción agraria ou gandeira grazas ás novas tecnoloxias
que nos aportan unha maior velocidade e maior calidade no
modelo produtivo.
O turismo en Galicia segue crecendo e aumentando cada vez
máis e con maior exito, e, unha das potenciadoras deste
sector turistico é a gastronomía e os nomes de restaurantes
de gran calidade.
TO sector gastronómico axuda a moitos outrosmoitos outros sectores debido a
sua gran calidade, os produtos galegos por exemplo, produtos
de gran famafama no ámbito Nacional.
O sector gastronómico axuda á calidade das zonas turisticas, zonas
da praia, da costacosta onde cada vez máis aumenta o turismo
e debido a isto hai que mellorar o trato e os servizos cos
clientes.
Xa no ámbito tradicional e deixando o sector turístico as propias
galegas sabemos o importante que é na zona costeira as bos servizos gastronómicos cos que contamos axudando á calidade e
fama da nosa zona.
Cada vez máis vai en aumento este sector e axudando a diversos
sectores mais é nosa Comunidade buscando unha mellora no
ámbito e na vida das persoas que é o fundamental.