CORT_0284
ABAU/2016-2017/CD08/xuño/04
Comisión Delegada | 08 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos a gastronomía está acadando moito prestixio e fama.
Isto é debido a que a cociña, como todo, evoluciona. Agora está de moda
a cociña de miniaturas con sabores exóticos que nada ten que ver coa cociña tra
dicional. Mais esta cociña moderna non está ao alcance de todos, so os máis
ricos poden permitirse probar desas miniaturas. que seguro Na miña opinión debese
teñer certos coñecementos gastronómicos para poder apreciar eses tesouros que con
tanto coidado levan a cabo gastrónomos de todo o mundo. Se non tes estes
coñecementos estou seguro da súa recomendación: "mellor un lacón con grelos".
Agora son máis os certames gastronómicos, existen máis premio e o mundo da gastronomía está moi ben valorado. Chama a atención os concursos
gastronómicos, hainos a moréas hoxe en día. Agora ata os máis nenos
aprenden a cociñar. O ser humano xa non se contenta so con comer senón
que quere comer ben, por iso creanse escolas e institutos para os
futuros gastrónomos, é unha moda que vai estar durante moito tempo.
Eu, e non so eu, penso que non dentro de moito tempo comeremos barriñas
enerxéticas que desenvolvan a función dunha comida enteira. Noso caso é
particular pois vivimos nun país onde a gastronomía está moi ben coidada.
O noso marisco é coñecido en toda Europa, ninguén deixa Galicia sen probar
filloas ou grelos, é unha cousa moi da terra. Penso que a comida e o bon
comer van moi ligados ao ser humano e cada vez máis.
En conclusión, a cociña moderna, tan prestixiosa hoxe en día é unha moda
que vai permanecer algun tempo por iso prepáranse novas xeracións de gastrónomos
que leven a cabo creacións para envexa dos nosos paladares.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt