GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0429

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/04

Comisión Delegada12
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña é algo case innato ao ser humano, no momento que este descobre o fogo. Nun primeiro momento consistía en quentar realizar simples elaboracións e non se consideraba o máis importante.

Ultimamente está ocorrendo un fenómeno de fanatismo na cociña e na gastronomía. O da gastronomía esta motiva pola globalización, esta conexión global fai que poidamos probar cosas diferentes ás do noso país ou mesmos interesarnos pola cociña do noso pais ou por como a nosa cociña pode combinar elementos doutras...

En cambio a cociña experimentou un apoxeo, pero non tanto pola globalización, aunque tamén; senón polos concursos televisivos.

Isto significa que estas expandindo a cociña, e unha particular forma de pensar sobre a cociña cara moita máis xente. Estes concursos convírtense nun medio no cal das a coñecer a cocina do teu país e as novas técnicas que se están a empregar no que se cha chama cociña de vangarda. Influindo na gastronomía ao que causar atr interese sobre os sabores que estas novas técnicas poden traer na cociña.

Na miña opinión é máis que nada unha moda pasaxeira, entre a masa popular en xeral, non obstante é posible que para certo sector da poboación supoña algo máis importante que unha simple moda. Non obstante creo que non se vai quedar en concursos de cociña é o movemento gastróonómico farase máis grande gañando máis adeptos. Pero iso o dirá o tempo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt