CORT_0435
ABAU/2016-2017/CD12/xuño/10
Comisión Delegada | 12 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía e a cociña teñen cada vez máis popularidade e importancia
no día a día e cada vez máis xóvenes e non tan xóvenes se adican á
cociña de maneira profesional.
Este tipo de carreiras está en auxe debido á crecente importancia nos
últimos anos. Quizais se trate dunha moda pasaxeira e vaia perdendo
popularidade ou quizais non.
A labor de cociñar deixou de ser labor das mulleres para pasar a ser
unha tarefa que ambos sexos poden desenvolver e non está mal visto
(moitos cheffs homes destacan actualmente no mundo da gastronomía)
Ademais, tamén vemos ó noso redor que non só medra no ámbito
profesional se nón como "hobby" dalgunha xente.
Cada vez hai máis e diferentes libros de receitas que se poden levar a
cabo na casa sen maior dificultade e tamén co desenvolvemento das
redes sociales podemos atopar milleiros de platos diferentes e de
diferente dificultade.
Na miña opinión, destacan tamén os programas televisivos de cociña que
chaman a nosa atención e fan que probemos cousas novas como pode ser
a gastronomía.
O programa "Master Chef" por exemplo non só fai que os adultos lles guste
e poidan probar pratos novos. A versión "junior" atrae moito ós pequenos da
casa, a cociña como unha forma de aprender e divertirse.
Na miña opinión, penso que non será só un cambio ou unha moda pasaxeira,
senón que construirá un cambio cultural, pois cambiou a forma de pensar
da xente sobre todo no relativo a que a cociña e a gastronomía non é só
tarefa de mulleres.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt