Un feito apreciable na actualidade é o desenrolo
que sufriron a gastronomía e a cociña. Baixo o meu
punto de vista esto vén provocado polas correntes aou mo
das que vai experimentando a sociedade.
Na sociedade de hai 50 anos non había tempo máis
que para traballar e manter á familia. Pola contra, na actua
lidade, a parte de teraballar menos horas que na época anterior,
a sociedade ten unha mentalidade baseada no esteticismo, é
dicir, o importante, sexa o ámbito ou situación que sexa,
é o aspecto exterior.
Este cambio de mentalidade influiu sobre a cociña, na
cal, a cantidade de comida ecada vez é menor pero a
súa decoración é máis abundante.
Normalmente, este tipo de cociña, que vai da man da
gastronomía, é máis cara que a cociña rutinaria de calque
ra día normal de semana. Por iso, e facendo referencia ao
dito anteriormente, á xente o que lle importa é a fachada,
sendo moita, non toda, pero unha gran cantidade de xente
a que opta por este tipo de cociña para que o resto
da xente os etiquete co cartel "xente de diñeiro".
Non obstante, si é certo que hai xente que á que lle
gusta este tipo de cociña sen ter en conta a opinión dos demais e eu respétoo; pero teño que dicir que am min
non me agrada excesivamente.
En conclusión, este tipo de cociña e a gastronomía
xurdiron, baixo o meu punto de vista, a partir do esteticis
mo da sociedade actual e durará ata que a xente se
aburra e cambie de moda.