GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0480

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/15

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Mentres fai uns anos a cociña estaba vinculada á vida diaria da muller, hoxe en día está en pleno auxe tanto na vida da muller coma do home e non so de forma obrigada senon tamén como unha actividade do tempo de lecer.

Isto, pdébese sobre todo á actividade de divulgación da cociña levada a cabo polos medios de comunicación. Así pois, hoxe non é difícil atopar un programa televisivo d sobre as artes culinarias. Moi lonxe do que poida parecer, non se trata de programas nos que se mostre a profesionalidade dos grandes cociñeiros, aparece xente cun nivel de coñecemento medio e incluso colectivos que dispoñen a aprender sobre a cociña.

Por se fose pouco, a cociña e a gastronomía non crea a aditos adultos; os nenos e nenas de hoxe viven vinculados á cociña, ben sexa polo labor das avoas ben sexa polo labor educativo de colexios e garderías que achegan esta actividade aos p máis pequenos e ás pequenas. ás máis pequenas.

Tamén influíu neste ámbito o número de persoas desempregadas que comezaron cociñando para os da casa e finalmente se deron conta do talento agochado que tiñan e emprenderon o un co novo camiño como xefes de restaurantes.

A nova

A cociña pode considerarse unha moda pero é verdade que sempre estará unida a nós, polo que non é pasaxeira.

En conclusión, nos últimos anos a cociña aumentou o número de adeptos que co paso do tempo polo menos algúns a abandonarán, mais non por completo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra