CORT_0557
ABAU/2016-2017/CD16/xuño/04
Comisión Delegada | 16 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
É certo que nos últimos anos o fenómeno da gastronomía
púxose moi de moda. Isto débese principalmente ao
concurso "Master-cheff" que liderou a parrilla televisiva
nas súas primeiras retransmisións. O conscurso tiña como
tema principal a afirmación de que calquera persoa
poda conciñar independentemente dos recursos que dispoña
e do tempo.
Eso fixo que media España collera as sarténs e cacerolas
e foran as cociñas para non sair, de alí ata ter o seu
"solomillo con patatas cocidas e guarnición de boletus" ao
punto do crítico máis cercano, é dicir, a familia ou
en casos máis extremos, os veciños.
Posteriormente estrenarían a versión para nenos dese programa,
este feito unido a que se comprabas "Cola Cao" ou "Nexkic"
regalábanche unhs artiluxios para cociñar, fixo que os
rapaces foran a cociña a deleitarnos cos seus postres.
Como as demais cadeas de televisión viron o éxito dese
programa, eles tamén decidiron facer un e chegaron máis
programas gastronómicos como "Top chef", "Pesadilla en la cocina",
"El Xhef". Seguro que nos canais infantís tamén existen
algúns programas relacionados co mundo culinario.
Eu creo que esta moda segue o ciclo de todas as modas,
no momento do seu lanzamento ten moito éxito, despois
aparece a competencia e posteriormente o seu declive
e ninguén acordarase dela. Así que espero que a
sepan exprimir ben porque xa entramos na súa época
de declive.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt