CORT_0589
ABAU/2016-2017/CD17/xuño/14
Comisión Delegada | 17 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos, ascendeu notablemente o interés pola cociña, sobre todo,
por aquela a que chaman alta cociña, esa cuxos na que o nome do
prato ocupa máis do que a porción de comida que realmente é, esa na
que en vez de saír do restaurante cheo pesando algo máis, saese do local
mais lixeiro, por dúas razons o tamaño das raczións e o seu elevado prezo,
capaz de vaciar a carteira máis voluminosa, pero, a que se devbe este repentino
ascenso do gst gusto pola cociña?
Por un lado, apareceron recentemente programas, que alcanzaron gran éxito nos que
persoas "anónimas" ou famosos, sen estudos culinarios compiten por ser os mellores
cocineiros, e o caso de programas como master chef ou top chef, que como non
importaronse e versonaronse da televisión inglesa e Eestado unidense, este auxe
de programas culinarios de éxito fan que a poboación investigue máis acerca os pratos
que ven pepr preparar en televisión, con esa pinta tan glamurosa e a promesa
de ser máis sanos que un plato de cociña tradicional.
Por outro lado, ao ser esta una moda derivada dun programa de televisión, comezará
a desaparecer cando o programa empezce a desgastarse e parecer monótono para
a audiencia.
Por tanto, esta e unha moda con "fecha data de caducidade", pero poida que ainda
esté presente connosco uns un par de anos máis xa que é relativamente recente.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra