GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0783

ABAU/2016-2017/CD22/xuño/20

Comisión Delegada22
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Esta claro que nos últimos tempos a gastronomia acadou unha gran popularidade con respeto a hai unhas décadas pois non se lle daba tanto prestixo. Antes cando eras cociñeiro acadabas o posto de chef na cociña dun restaurante e acababa todo, pero agora empezase a facer un oco entre unha as profesións prestixosas xa que se empeza a valorar aos mellores con premios e estrelas. HAta todo é correcto, debese premiar aos mellores como en calquera profesión, pero eiso non lles da dereito a humillar aos demais cociñeiros que non chegaron tan alto. Agora estes cociñeiros premiados dansenas de superiores e boa mostra deisto son os programas onde entran cociñeiros novatos con ganas de aprender e o único que reciben son descalificacións por parte do xurado, seguramente porque eiso da morbo e ten máis audiencia. Pero esta situación o único que fai é degradar a cociña de verdade e a xente que realmente se esforza detras duns fogóns pero que non son admitidaos como bos chefs polo simple feito de que non preparan porcións diminutas de alimentos innombrables. Cada un pode cociñar o que queira e como queira pero sempre cun mínimo de respeto aos demais cociñeiros que estan intentando cumprir o mesmo soño. Que non sexa de alta cociña non significa que non sexa boa, ao meu parecer e o de moitos é mellor a comida de sempre e feita con cariño.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt