CORT_0783
ABAU/2016-2017/CD22/xuño/20
Comisión Delegada | 22 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Esta claro que nos últimos tempos a gastronomia
acadou unha gran popularidade con respeto a hai unhas
décadas pois non se lle daba tanto prestixo. Antes cando
eras cociñeiro acadabas o posto de chef na cociña dun restau
rante e aí acababa todo, pero agora empezase a facer un
oco entre unha as profesións prestixosas xa que se empeza
a valorar aos mellores con premios e estrelas. HAta todo
é correcto, debese premiar aos mellores como en calquera
profesión, pero eiso non lles da dereito a humillar aos demais
cociñeiros que non chegaron tan alto. Agora estes cociñeiros
premiados dansenas de superiores e boa mostra deisto son
os programas onde entran cociñeiros novatos con ganas de a
prender e o único que reciben son descalificacións por parte
do xurado, seguramente porque eiso da morbo e ten máis audiencia.
Pero esta situación o único que fai é degradar a cociña de
verdade e a xente que realmente se esforza detras duns
fogóns pero que non son admitidaos como bos chefs polo
simple feito de que non preparan porcións diminutas de
alimentos innombrables. Cada un pode cociñar o que queira
e como queira pero sempre cun mínimo de respeto aos
demais cociñeiros que estan intentando cumprir o mesmo
soño. Que non sexa de alta cociña non significa que non
sexa boa, ao meu parecer e o de moitos é mellor a comida
de sempre e feita con cariño.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt