GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0817

ABAU/2016-2017/CD23/xuño/12

Comisión Delegada23
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nas últimas décadas, o sector hosteleiro, en especial o sector servizos, en especial o sector hosteleiro e o sector gastronómico, están experimentando un verdadeiro auxe no noso país.

Esta situación ven dada pola afluencia masiva do turismo, que provén especialmente de países veciños como Francia e de países de Europa do norte, como Suíza ou Alemaña, cuxos cidadáns posúen unha renta per cápita considerablemente máis alta , polo que poden permitirse unhas vacacións en España, xa que o precizo dos servizos e produtos élles fácilmente asumible.

Por si fora pouco, Ademáis, a situación política do noso país favorece unha serie de medidas que permite os grandes hosteleiros

Polo tanto, co motivo de atraer un maior número de turistas, cada rexión ofrece e publicita as súas características máis salientables; así, existe turismo rural ou natural (se existen accidentes xeográficos ou monumentos naturales protexidos, parques nacionais ou reservas da biosfera) turismo costeiro (que busca praias e zonas de costa) e turismo gastronómico, que pretende funcionar como unha especie de identidade da zona, xa que amosa tradición e ofrece un produto apetecible os visitantes; así, son coñecidos o pulpo galego, a paella valenciana, a fabada asturiana etc. A gastronomía funciona

A gastronomía funciona deste xeito, como un reclamo para os novos visitantes e tamén para os propios cidadáns.

Fóra da relación Allea a relación gastronomía - turismo, está o protagonismo que está acadando a alta cociña, que outorga premios e distincións tanto a locais como a cociñeiros chefs, que pasan a seren máis coñecidos. e contribúen a di Contribúen tamén a difusión do mundo da cociña os novos programas televisivos que organizan concursos entre coci e competicións entre cociñeiros, actuando como entretemento pero dando a coñecer as características do traballo entre os fogóns.

Polo tanto, o mundo gastronómico aumenta por partida dobre, por un lado, grazas ao desenvolvemento do turismo e polo outro, debido á globalización e a aparición de novos programas de entretemento, polo que este último podería ser un crecemento paxaxeiro, que se esgote a medida que perdan popularidade este tipo de programas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt