GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0863

ABAU/2016-2017/CD24/xuño/11

Comisión Delegada24
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron gran popularidade, esto pódese deber a que na actualidade coñecemos a gastronomía e a cultura de outros países. Grazas aos avances nos transportes e nos medios podemos viaxar e coñecer os pratos típicos e a maneira na que viven outras culturas.

Tamén penso que está de moda o interese polos países exóticos, e esto é tamén grazas a os transportes e aos medios, xa que viaxar é moito máis barato qu e rápido que hantes, e grazas a os medios podemos ver como son esos lugares. Tamén está relacionado con isto, que se abran restaurantes típicos de outros países, ir por unha rúa dunha cidade galega e ver restaurantes especializados en comida china, italiana ou mexicana e algo moi normal e común. Nos supermercados tamén podemos encontrar ingredieentes para realizar algunha comida orixinaria de outras culturas, e algunhas salsas.

E Isto pódese tratar dun cambio cultural duradeiro, xa que cada vez hai máis restaurantes de este tipo, e a moita xente, tanto maiores como pequenos, interésanlles a comida típica de outros países, ademáis nunca está mal probar comidas exstranxeiras e coñecer como viven outras persoas.

En conclusión, penso que é algo positivo interesarse pola gastronomía e a cociña, e comer de maneira saludable, xa que cada vez os ingredentes da comida están máis controlados, e ltamén lévanse a cabo controis de sanidade nos bares e restaurantes.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra