GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0002

ABAU/2016-2017/CD01/xuño/02

Comisión Delegada01
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía é un tema que esta moi de moda na actualidade. Os mellores cociñeiros peleanse por conseguir estrelas michelíin xa que eso lles da máis carto.

Na miña opinión este tema vai ser unha moda paxaseira, xa que todo ten as súas etapas, aparecen catro programas na televisión sobre cociña e unha serie do mesmo como "O chiringuito de Pepe" e xa todo o mundo quere xantar no restaurante con estrela michelin ou con comida de diseño. Pero iso é agora, sempre que aparece unha serie nova a xente quere ser como os da serie, cando apareceu "Anatomía de Grey" todos queriamos ser como Meredid, pero tamén queríamos ao seu marido, sen darnos conta que a vida non é coma as series é que esas cousas so saen vben con vocación, non podes convertirte nalgo ou nalguen polo que ves na tele. Por iso eu creo que a gastronomía esa da estrela michelin vai durar pouco, e que logo voltara a estar de moda a gastronomía de sempre, a que se cociña con amor e por tradición e non a que tomas para ser o máis "cool". Porque se ven algo é certo e que moita comida de diseño e moitos programas na tele pero ao final todos queremos a comida de mamá ou da aboa.

En resumo, eu creo que a gastronomía tan it que se leva agora e unha tendencia máis do momento como o novo corte de pelo "bods" que temos todas as rapazas, pero que ao final o que vai permanecer é a cultura en gGalicia o carldo, en mMadrid o cocido madrileño e en Valencia a paella e non os platos minimalistas das instagramers.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra