CORT_0002
ABAU/2016-2017/CD01/xuño/02
Comisión Delegada | 01
|
Convocatoria de exame | Xuño
|
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía é un tema que esta moi de moda
na actualidade. Os mellores cociñeiros peleanse por
conseguir estrelas michelíin xa que eso lles da
máis carto.
Na miña opinión este tema vai ser unha moda
paxaseira, xa que todo ten as súas etapas, aparecen
catro programas na televisión sobre cociña e unha
serie do mesmo como "O chiringuito de Pepe" e xa
todo o mundo quere xantar no restaurante con
estrela michelin ou con comida de diseño. Pero
iso é agora, sempre que aparece unha serie
nova a xente quere ser como os da serie, cando
apareceu "Anatomía de Grey" todos queriamos ser
como Meredid, pero tamén queríamos ao seu marido,
sen darnos conta que a vida non é coma as series
é que esas cousas so saen vben con vocación, non
podes convertirte nalgo ou nalguen polo que ves na tele.
Por iso eu creo que a gastronomía esa da estrela
michelin vai durar pouco, e que logo voltara a estar
de moda a gastronomía de sempre, a que se cociña
con amor e por tradición e non a que tomas para
ser o máis "cool". Porque se ven algo é certo e que
moita comida de diseño e moitos programas na tele
pero ao final todos queremos a comida de mamá ou
da aboa.
En resumo, eu creo que a gastronomía tan it que se leva
agora e unha tendencia máis do momento como o novo
corte de pelo "bods" que temos todas as rapazas, pero
que ao final o que vai permanecer é a cultura en gGalicia
o carldo, en mMadrid o cocido madrileño e en Valencia
a paella e non os platos minimalistas das instagramers.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra