CORT_0009
ABAU/2016-2017/CD01/xuño/09
Comisión Delegada | 01 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía forma parte da cultura dun país ou lugar. É un símbolo
de identidade que caracteriza a unha sociedade e ós seus costumes. Última
mente alcanzou gran difusión e popularidade grazas a novos hábitos de
vida e a programas de televisión moi coñecidos. Por unha parte, referido ás
novas formas de vida e de alimentarse, na actualidade a xente xoven, e
agora tamén os maiores, coidanse máis para manter un bo físico ou
simplemente para posuír unha mellor saúde. Aumentou o número de persoas
veganas e vexetarianas pola defensa que agora hai, sobre o mundo animal.
Por outra parte, desde hai poucos anos, desenvólvense programas na
televisión relacionados coa cociña, os cales posúen gran audiencia por
ser, ademáis de didácticos, de entretemento, e por ter persoaxes
coñecidos da gastronomía nacional que lle aportan un prestixio. Coas novas
tecnoloxías tamén pódense elaborar todo tipo de pratos e recetas grazas
á axuda dun video ou dunha aplicación. Pode chegar a ser unha moda
pasaxeira pero eu penso que perdurará a importancia e transcendencia da
cultura gastronómica na sociedade xa que non se deberían perder nunca
as tradicións concretas de cada poboación xa que contribúen ó enriquecemento
cultural, nin as ansias de renovación, de superación e de aprender cousas novas.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt