GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0027

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/02

Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña comezaron a ter importancia, dende sempre, xa que comer foi unha cousa moi importante toda a vida, pero co paso do tempo a xente comezou a cambiar de formas de pensar, e empezousella empezouselle a dar máis importancia ao estético, e eu creo que dende eso comezou o cambio na gastronomía tamén. Para querer unha cousa primeiro ten que "entrar polos ollos", polo que cada paso a cociña comezou a ser máis estética, ata tal punto que, a día de hoxe, é máis importante que quede ben no prato a que quite a fame.

Hai novas técnicas como a deconstrucción, que consiste en separar os elementos dunha comida e cociñalos por separado. Tamén se fan concursos de cociña, nos que non se valora a presentación, tamén o sabor e que o prato esté ben cociñado.

Eu creo que todo eso está ben, innovar e que quede ben no prato é algo importante, pero creo que o máis importante é que a comida serve para comer, polo que ten que quitar a fame, e non é un xoguete co que se poida provar cousas novas, polo que penso que a cociña moderna ten o seu punto positivo ata q sempre que non sexa para un fin lúdico.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra