GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0028

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/03

Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos tiveron lugar numerosos avances tecnolóxicos que abarcan todos os ámbitos: comunicación, transporte, industria, construcción, electrodomésticos, etc. Isto inclúe tamén o ámbito culinario. A introducción de aparellos que facilitan o cociñado fai que numerosas persoas comecen a cociñar. Pero estes aparellos serven tamén para idear novas técnicas de cociñado, que comezan experimentalmente e poden dar moi bos resultados. Isto gusta á xente. Ver a preparación do plato, o resultado final (onde moitas veces cóidase máis a estética que o sabor), etc. Isto deu lugar a que se crearan programas de televisión como Masterchef ou Top Chef. Ver a persoas aparentemente normales, con traballos normales, utilizar técnicas de cociñado avanzadas , ver a súa evolución a través do programa fai pensar á xente que está nas súas casas que eles tamén poden facelo. A venda de libros de recetas e de tutoriales de cociña facilita este fenómeno. Ultimamente, ir a restaurantes con nomes raros e platos na carta que non podes nin pronunciar, considérase elitista, e a xente séntese superior moralmente superior por pagar grandes cantidades de diñeiro por cantidades mínimas de comida, do cal logo van presumindo ante os seus coñecidos con aire de superioridade, facendo comentarios dignos de crítico culinario aínda que probablemente non sepan do que falan. IEsta é a sociedade actual. Xente presumindo do que non ten, seguindo modas, pretendendo ser como a maioría pero aínda así destacar, pretender que es diferente para apuntarte á proxima moda que apareza. É cuestión de tempo...


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra