GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0031

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/06

Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Sin duda, hoxe máis que nunca, a gastronomía volveuse un tema do que todos en menor ou maior medida formamos parte. Vémonos atraídos polo suceso da cociña e todos os procesos involucrados nela. Nieste fenómeno entran en xogo as redes sociais e os medios. Falo da multitude de programas culinarios que se volveron virales ou das típicas fotos que todos subimos en verano a punto de tomar unhas ameixas nunha terraza. Desta forma achégase o que antes era un mundo pouco atractivo á nosa realidade social e diaria. Tradúcese o proceso tamén en numerosos estudantes que deciden dedicar a súa formación superior a graos de hostelería. Obviamente é unha navalla de doble filo pola creación de eruditos (como o do texto anterior) que sendo expertos ou tendo unha formación superior neste mundo dánse a autoridade moral de xulgar e fan que aqueles que nosn dispoñeron tiveron no seu día de medios de estudio se sintan acomplexados aínda que o seu prato sea unha maravilla. Nisto, como en todo, hai certo grao de moda quizá non tan pasaxeira como en outros ámbitos pero si existe e é indudable visto o "postureo" desenfreado ao que deu paso esta nova tendencia culinaria. Sin embargo existen numerosas ventaxas por exemplo a idea de que a cociña está apoderada sólo por mulleres vaise caendo pouco a pouco a medida que os xóvenes que se abren camiño acceden ao mundo laboral. Veremos se é un tema cambiante ou realmente se mantén a conciencia social.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra