CORT_0031
ABAU/2016-2017/CD02/xuño/06
Comisión Delegada | 02 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Sin duda, hoxe máis que nunca, a gastronomía volveuse
un tema do que todos en menor ou maior medida forma
mos parte. Vémonos atraídos polo suceso da cociña
e todos os procesos involucrados nela. Nieste fenómeno
entran en xogo as redes sociais e os medios. Falo da
multitude de programas culinarios que
se volveron virales ou das típicas fotos que todos
subimos en verano a punto de tomar unhas ameixas nunha
terraza. Desta forma achégase o que antes era un
mundo pouco atractivo á nosa realidade social e diaria.
Tradúcese o proceso tamén en numerosos estudantes que
deciden dedicar a súa formación superior a graos
de hostelería. Obviamente é unha navalla de doble filo
pola creación de eruditos (como o do texto anterior)
que sendo expertos ou tendo unha formación superior neste
mundo dánse a autoridade moral de xulgar e fan que
aqueles que nosn dispoñeron tiveron no seu día de medios de
estudio se sintan acomplexados aínda que o seu prato
sea unha maravilla. Nisto, como en todo, hai certo grao
de moda quizá non tan pasaxeira como en outros
ámbitos pero si existe e é indudable visto o "postureo"
desenfreado ao que deu paso esta nova tendencia culinaria.
Sin embargo existen numerosas ventaxas por exemplo a
idea de que a cociña está apoderada sólo por mulleres
vaise caendo pouco a pouco a medida que os xóvenes
que se abren camiño acceden ao mundo laboral. Veremos
se é un tema cambiante ou realmente se mantén a
conciencia social.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra