GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0037

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/12

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras194
Número de lemas100
Densidade léxica52
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado27.71
Número de palabras do enunciado máis longo40
Número de palabras do enunciado máis curto19
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo1.75

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Poucos saben acerca do auxe da gastronomiía e da cociña nin se é unha moda pasaxeira ou algo que perdura no tempo.

Posiblemente, un dos factores que determinaron o auxe da gastronomía e cociña foi o aumento do turismo nestes últimos anos, debido, principalmente, á innovación nos medios de transporte, que nos permiten viaxar a lugares moi afastados en relativamente pouco tempo. Este aumento do turismo condiciona estes temas de xa que os turistas, como persoas que son, necesitan comer e, a non ser que traian algo de casa, cousa pouco probable, van a restaurantes ou bares donde cociñan. Os donos destes, e mais os cociñeiros buscan novos ingredientes e novas técnicas de cociña para agradar aos clientes e, á súa vez, atrae máis turistas. Ao mesmo tempo esto fai que os outros bares e restaurantes tamén busquen a forma de competir con eles. Aparte Ademais, as novas tecnoloxías permiten inventar novas tecnicas de cociña e o descubrimento de novas

Ademáis, as novas tecnoloxiías permiten inventar novas tecnicas de cociña e o descubrimento de novas especies, tanto animais como vexetais, permiítenos a creación de novos pratos.

Esto ten

Non parece que sexa un vaia ser unha moda pasaxeira xa que, como dixen, diía tras diía, aparecen novas especies e os avances tecnolóxicos son mais rapidos.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt