CORT_0057
ABAU/2016-2017/CD03/xuño/01
Comisión Delegada | 03 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Tanto a gastronomía como a cociña son dous feitos moi impor
tantes na nosa vida cotidiana e que durante os anos o seu
crecemento foi moi notable. Dado que fai moito tempo
a xente non dispoñía dos medios necesarios para ter unhas
condicións de vida boas, había unha gran situación precaria
onde a xente pasaba moita fame. A medida que foron foi pasan
do foron pasando os anos e ao prescindir dispoñer de máis medios,
a gastronomía e a cociña gañaron privilexio e a xente
foille dando máis importancia e valor. Neste momento son
dous fenómenos que enriquecen a nosa cultura proporcionándonos
alimentos nados en Galicia como os grelos ou o lacón, proce
dente do porco, un animal moi característico de Galicia.
Ademais, mediante a gastronomía e a cociña podemos
apreciar os diferentes tipos de comidas distintas das dife
rentes culturas que hai. Unha Un enriquecemento cultural
que nos serve para aprender e levar a cabo as diferentes
técnicas gastronómicas empleadas por en diferentes lugares.,
sen deixar de lado a nosa , por suposto; xa que a gastro
nomía e a cociña de cada sitio é o que a fai ser única
nese ámbito proporcionando produtos que outros luga espazos
non teñen.
Na miña opinión deberiamos seguir conservando esta plurali
dade na gastronomía e na cociña porque é algo moi carac
terístico dalgunhas zonas, en especial de Galicia; polo que
hai que seguir manténdoa e mellorala cada vez máis porque é un
dos rasgos característicos da nosa nación.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra