GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0057

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/01

Comisión Delegada03
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Tanto a gastronomía como a cociña son dous feitos moi importantes na nosa vida cotidiana e que durante os anos o seu crecemento foi moi notable. Dado que fai moito tempo a xente non dispoñía dos medios necesarios para ter unhas condicións de vida boas, había unha gran situación precaria onde a xente pasaba moita fame. A medida que foron foi pasando foron pasando os anos e ao prescindir dispoñer de máis medios, a gastronomía e a cociña gañaron privilexio e a xente foille dando máis importancia e valor. Neste momento son dous fenómenos que enriquecen a nosa cultura proporcionándonos alimentos nados en Galicia como os grelos ou o lacón, procedente do porco, un animal moi característico de Galicia.

Ademais, mediante a gastronomía e a cociña podemos apreciar os diferentes tipos de comidas distintas das diferentes culturas que hai. Unha Un enriquecemento cultural que nos serve para aprender e levar a cabo as diferentes técnicas gastronómicas empleadas por en diferentes lugares., sen deixar de lado a nosa , por suposto; xa que a gastronomía e a cociña de cada sitio é o que a fai ser única nese ámbito proporcionando produtos que outros luga espazos non teñen.

Na miña opinión deberiamos seguir conservando esta pluralidade na gastronomía e na cociña porque é algo moi característico dalgunhas zonas, en especial de Galicia; polo que hai que seguir manténdoa e mellorala cada vez máis porque é un dos rasgos característicos da nosa nación.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra