GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0058

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/02

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada03
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras207
Número de lemas111
Densidade léxica54
Número de enunciados10
Media de palabras por enunciado20.70
Número de palabras do enunciado máis longo32
Número de palabras do enunciado máis curto10
Número de parágrafos6
Media de enunciados por parágrafo1.67

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Últimamente, o mundo da gastronomía está máis vixente que no pasado.

Creo que esto sucedeu polo feito de que algúns artístas decidiron empezar a utilizar aos pratos de comida como medio de expresión. Agora é habitual ver na televisión concursos gastronómicos, nos que o que de verdad importa é a estética e non o sabor. EIsto está ben pero para solo ese tipo de situacións, ou para quen esté disposto a facelo.

Non me parece un disparate o que se gasta algunha xente nalgúns restaurantes "modernos", por non porque se van a ese tipo de sitios, e para disfrutar da estética, da pequena obra de arte. Eles son libres de gastar o que queiran, igual que o son as persoas que compran calquer tipo de obra artística.

Isto non quita que haxa xente que o faga por aparentar e sentirse superior aos demáis, pero eiso ocorre en todos os hámbitos.

Penso que a gastronomía gañou tanta importancia porque me mestura o mundo da arte con algo tan común como o comer. En esta acción, poderíamos falar tamén da metáfora de comer arte.

Moitas persoas pensan que por traballar con algo relacionado coa arte, sabeo todo e teñen máis coñecementos ou son máis "sabios", pero porque non se dan conta de que é unha profesión coma calquer outra.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt