GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0061

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/05

Comisión Delegada03
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Tradicionalmente, na sociedade profundamente machista na que se vivía, asociábase a cociña como ás mulleres. Non deixaba de ser unha tarefa do fogar que as propias mulleres debían desempeñar. mMais, nestes últimos anos, todo o mundo culinario está a emerxer, polo que cada vez a cociña e a gastronomía están adquirindo unha maior popularidade.

Por unha parte, a cociña xa non se plantexa como unha mera tarefa, agora pode ser un entretemento e un mundo por descubrir. Ademais das múltiples posibilidades que ofrece (cadaquén cociña o que máis lle gusta), pode servir de nexo familiar e favorecer as relacións de parella ou os propios a unión cos propios fillos.

Por outra banda a estrea de diferentes programas televisivos de carácter culinario (véxase dende o propio programa de Karlos Arguiñano ata os novos concursos de talento na cociña), espertou sen dúbida o interese de moita xente por un mundo que hai uns anos pareceía estar todavía sen descubrir, existindo incluso incultos prexuízos sobre eles: que si a comida de alta cociña non era sana, que si as racións non chegaban a nada...

Pois ben, todo ese interese, sumado á valoración do xa citado mundo das vangardas gastronómicas, está a provocar, principalmente en menores de corenta anos unha forte modificación na estrutura de moitos fogares: non xa non é ela quen cuciña (verdadeiramente, se se aplicase a teoría nunca debeu selo en solitario), senón que moitos dos pfillos mozos dae gran parte dos fogares galegos están a participar cada vez máis activamente nestas tarefas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt