GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0074

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/18

Comisión Delegada03
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día, a comida apórtanos moita información dunha determinada zona ou país dun país

Hoxe en día cada país, e incluso cada zona, teñen comida diferente, o que fai unha comida característica e, polo tanto, diferente, o que fai que a comida forme parte das costumes dese lugar.

Por exemplo, ¿que sería España sen a súa tan importante tortilla? Moitas persoas estranxeiras acuden a un determinado lugar pola comida. É tamén o caso de Roma coa pasta e a pizza. A gastronomía é máis importante do que nos pensamos, forma parte das costumes de cada país, e eso é o que a fai importante.

Hoxe en día a comida e, polo tanto, a gastronomía en xeral, convertíronse nun recurso moi importante para cada país pero, por que?

A resposta da pregunta é que a comida de p cada país e, incluso, de cada zona, é diferente, e iso é o que a fai tan especial. Un dos exemplos é Italia coa pasta e a pizza.

Unha gran parte das persoas que viaxan dun lugar a outro é para poder probar a comida típica de cada sitio, xa que forma parte da súa cultura, a igual que a vestimenta e a música e, por isto mesmo, acada tanta popularidade. Fai anos, o típico regalo que unha persoa lle podía facer a outra cando ía de viaxe, era traerlle unha boliña cun paisaxe e neve dentro pero, na actualidade, ademais da boliña é moi típico o regalar algo de comer. A algunhas persoas pareceralles raro pero, si unha persoa non viaxa, é moi pouco probable que tome comida á que non está acostumada, polo que se está perdendo parte das costumes doutros países. É polo que a gastronomía é tan importante, axúdanos a coñecer p aos demais países do mundo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt