CORT_0100
ABAU/2016-2017/CD04/xuño/02
Comisión Delegada | 04 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A aparición de gran cantidade de programas e concursos de
cociña na televisión pon de manifesto a popularidade lograda por
este campo nos derradeiros anos.
O gran valor que ten a cociña española a nivel internacional
e o recoñecemento de diversos chef nacionais son, probablemente, as
causas deste auxe. Na actualidade a todo o mundo lle son coñeciza
familiares as expresións "reducción" ou "deconstrucción", propias da
cociña de alta vangarda. O acercamento destas técnicas ven
da man dos programas televisivos, os cales co éxito que acadan
parece van ser perman duradeiros,. Se ademais ll sumamos a facilidade
no acceso a recetas de cociña vía Internet, sen dúbida estamos ante,
máis que unha simple moda, unha nova forma cultural.
Na miña opinión, a cociña estáará de agora en diante moi presente
na nosa vida e cultura e, posto que todos temos que comer, iesta
podería ser cada vez máis cercana e familiar,. As evidencias están
na cantidade de nen mozos que participan en programas infantís de
cociña e que teñen un nivel culinario propio dos profesionais da
alta cociña. Con estas novas xeracións de restauradores alimenticios, cabe
esperar que este sexa un fenómeno cada vez máis habitual.
Estos cambios no medo á cociña "laboriosa" que se da xa dende
a infancia pode levar a que este sexa un adoptado culturalmente
como unha norma, e que estos famosos programas permanezcan por moito
tempo nas televisións de millóns de persoas, cada vez máis afeitas
a os novos tipos de cociña.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt