GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0100

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/02

Comisión Delegada04
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A aparición de gran cantidade de programas e concursos de cociña na televisión pon de manifesto a popularidade lograda por este campo nos derradeiros anos.

O gran valor que ten a cociña española a nivel internacional e o recoñecemento de diversos chef nacionais son, probablemente, as causas deste auxe. Na actualidade a todo o mundo lle son coñeciza familiares as expresións "reducción" ou "deconstrucción", propias da cociña de alta vangarda. O acercamento destas técnicas ven da man dos programas televisivos, os cales co éxito que acadan parece van ser perman duradeiros,. Se ademais ll sumamos a facilidade no acceso a recetas de cociña vía Internet, sen dúbida estamos ante, máis que unha simple moda, unha nova forma cultural.

Na miña opinión, a cociña estáa de agora en diante moi presente na nosa vida e cultura e, posto que todos temos que comer, iesta podería ser cada vez máis cercana e familiar,. As evidencias están na cantidade de nen mozos que participan en programas infantís de cociña e que teñen un nivel culinario propio dos profesionais da alta cociña. Con estas novas xeracións de restauradores alimenticios, cabe esperar que este sexa un fenómeno cada vez máis habitual.

Estos cambios no medo á cociña "laboriosa" que se da xa dende a infancia pode levar a que este sexa un adoptado culturalmente como unha norma, e que estos famosos programas permanezcan por moito tempo nas televisións de millóns de persoas, cada vez máis afeitas a os novos tipos de cociña.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt