GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0102

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/04

Comisión Delegada04
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Do mesmo xeito que as vestimentas, a música e a literatura , a cociña constitúe outro ámbito no que o paso do tempo foi introducindo novos cambios e novas maneiras de interpretala. Parece claro que as orixes desta alta cociña gastronómica atópanse nunha forte mellora no estilo de vida, ou polo menos dalgúns. Se retrocedemos unhas cantas décadas, á España franquista, un anaco de pan era máis que suficiente para o almorzo de moitos: eran anos de carestía e racionamento. Non obstante a mellora da calidade de vida en xeral das clases medias, e por suposto, a globalización, provocaron o achegamento da cociña galega a outras moitas no ámbito mundial. Así, son cada vez máis os restaurantes que se incorporan a esta nova moda. Moitos destes seguen a servir comidas clásicas galegas como as mencionadas no texto, aínda que en menor cantidade e sempre dun xeito renovador, como se fosen novas comidas. Non obstante, ben é certo que cada vez son máis os establecementos que serven comidas de todos os rincóns do mundo. E por suposto, cada vez son máis os clientes deste tipo de restaurantes. E a pregunta a facérmonos sería: por que tendo produtos tan bos da nosa terra, como o polbo ou os grelos, hai unha gran cantidade de persoas que prefiren consumir alimentos tipicamente estranxeiros? O máis seguro é que esta moda sexa froito da globalización da que estamos a ser partícipes: os medios de comunicación son a principal vía destas modas. Que este estilo de vida se manteña ao longo do tempo xa é máis discutible, pero o que está claro é que de seguires así a economía, este tipo de modas quedarán olvidadas e regresarán os produtos nacionais.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt