GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0119

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/21

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada04
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras256
Número de lemas148
Densidade léxica57
Número de enunciados13
Media de palabras por enunciado19.69
Número de palabras do enunciado máis longo48
Número de palabras do enunciado máis curto7
Número de parágrafos7
Media de enunciados por parágrafo1.86

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

O aumento do nivel de vida fixo aumentar tamén a capacidade adquisitiva. Polo tanto, agora podemos permitirnos certos luxos que antes parecían inpensables.

Un deles é comer ben, pois, cada vez se valora máis a calidade dos produtos. Este feito explica que a gastronomía teña máis unha certa importancia na nosa sociedade.

Cando comemos nun restaurante, buscamos esiximos uns estándares e se iso non se axusta ao noso criterio cualificamos a comida como mala.

Certa parte pode ter que ver cunha moda pasaxeira, influenciada polas novas tecnoloxías e as redes sociais. Alí, seguimos a vida de persoas famosas ou de persoas cun elevado número de seguidores que teñen moita influencia na sociedade. Estas colgan fotografías, ás veces anunciando produtos, ás veces recomendando lugares como hoteis, ou mesmo restaurantes.

Estas celebridades adoitan frecuentar establecementos caros, nos que se paga a marca ou a impecable calidade dos servizos.

Outra parte garde especial relación coa televisión. Nesta fonte de información e entretenemento, puxéronse de moda os programas de cociña como "Masterchef", nos que onde compiten unha serie de concursantes para ver quen é o mellor, ou ben como "Pesadilla en la cocina", onde un coñecido chef visita restaurantes de mala calidade para intentar mellorar o negocio.

Tamén existe unha parte que procede dun cambio cultural, pois España intenta imitar a países como Francia, ou Italia importantes e destacados pola súa gastronomía.

É así que se potencian certos modelos de comida como as típicas "ptapas" ao estilo español, das que se están creando cadeas e compañías que se dedican non especialmente caracterizadas por ser de pertencer á alta cociña. Pois, ante isto, están a crearse cadeas e compañías cun certo nome e poder de mercado, que se dedican á súa explotación, o que supón unha revolución neste campo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt