CORT_0141
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/04
Comisión Delegada | 05 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía, xunto coa cociña ultimamente son
traballos moi comúns e ben remunerados, en caso de
qe sexa un gastrónomo moi famoso. Quizás a min
a gastronomía non me chama moito a atención, pois
basicamente céntrase no análise e estudo da cociña comida,
creando platos cunha boa imaxe (ao ollo humano) e
cunhas racións un tanto pequenas, aínda que realmente
isto é máis ben cociña. A cociña paréceme, algo
totalmente necesario, pois precisamos alimentarnos e sempre
qe se poida é ben de bo agrado un plato
gustoso ao paladar. Sen embargo, xa o feito de
andar catando a comida e crear platos tan
adornados, qe polo xeral sérvenos en racións qe
non dean nin a un neno paréceme unha
verdadeira estupidez. Quizas o feito polo qe se esta
espandindo tanto sexan os programas de televisión
como Master Cheff (onde o sempre onde uns homes pelean por qen fai a mellor comida)
cando hai nenos qu se andan a morrer de
fame). Deste xeito podo considerar qe a gastronomía
e a cociña teñen certas características das modas
pasaxeiras, pois se un plrato se repite moito, por
tanto moito qe o adornes, vaste cansar del e
tamén a xente aburrese de ver os programas
[Pesadelo na cociña, Master Chef (Junior)]. Sen embargo si
qe queda un cambio cultural eterno, pois cociñando
descubres pratos doutras culturas, que non te acostumas
a ver e a xente doutros paiíses ao comer
pratos extranseiros, síntense novos descubrindo novas tendencias
á vez qe hai un intercambio cultural entre países
ou incluso continentes.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt