GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0144

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/07

Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía púxose moito de moda. Os que vivimos en Galicia coñecemos este fenómeno moi de cerca: todos os pobos de Galicia están repletos de bares. "Outra cousa non encontrarás, pero bares e restaurantes moitos", repite moita xente galega ou xente que vén de fóra do país. Pero agora a gastronomía vése doutra maneira, non a esa boa maneira de cociñar, ese caldo coas patacas tan famoso de Galicia, o lacón con grelos... Agora o que se leva é iso de cociñar moi rápido (vemos persoas que se baten en programas televisivos para ver quen remata antes) e cociñar algo moi simple. Agora xa non se leva o de facer unha boa carne ou peixe, lévase o de poñer nun prato unha pequena mostra de comida e unha pequena decoración. Con isto o que se consegue é perder a tradición, sobre todo a nosa, con tanta variedade; a pesar de que os novos gastrónomos digan que é unha renovación ou unha arte.

Na miña opinión, creo que non deberiamos perder o noso patrimonio, neste caso gastrónomo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt