CORT_0146
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/09
Comisión Delegada | 05 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos anos a roupa, os mo os móbiles,
a tecnoloxía, ou a gastronomía teñen un gran
peso entre nós. Poderíase dicir que vivimos nun
mundo onde o pasado, aínda que só sexa hai
tres anos, xa está moito máis lonxe do que
estaba antes. Hai tan só vinte anos non exis
tían os famosos "smartphones", a Internet non
era tan usada como agora. O salto tecnoló
xico é moi grande. Probablemente, este sexa
a causa pola cal as modas son tan pouco
duradeiras: a universalización,., que permite
a comunicación con xente de tódolos lugares do
mundo a tempo real. Esta relación facilita o
cambio cultural a nivel mundial, así como tamén
a perda de elementos identitarios de cada
pobo.
Xurxo Mariño publicara hai pouco un
novo libro, que nacera da súa idea de facer
un viaxe por toda o a mundo Terra. Neste
libro recorre os camiños que fixeran Darwin
e demáis viaxeiros polo mundo, e Xurxo Mari
ño explica como cambiou as terras que eles
describiron fai hai tempo por da e a causa da globalización.
Aínda que nun mo primeiro momento podes sig
nificar algo positivo a relación entre a xente, temos
que preo mirar pola nosa identidade. Unha das ma
neiras de defendela é a mediante a gastronomía,
facer coñecer os diferentes pratos dun país. Tal vez
é por iso polo que naceu a popularidade da cociña,
da globalización e da defensa da cultura. Por
exemplo Hoxe en día coñecemos moitos máis pra
tos orientais do que coñecían os nosos avós.
Finalmente, hai que resaltar que aínda
que poidamos resaltar unha moda por encima
de outra polas nosas preferencias persoais, non
hai que limitar as demais, é decir, desprazalas
do ámbito mundial. É mellor intentar
camiñar á procura dunha cultura universal onde
teñan oco tódalas tendencias do mundo.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt