GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0146

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/09

Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos anos a roupa, os mo os móbiles, a tecnoloxía, ou a gastronomía teñen un gran peso entre nós. Poderíase dicir que vivimos nun mundo onde o pasado, aínda que sexa hai tres anos, xa está moito máis lonxe do que estaba antes. Hai tan vinte anos non existían os famosos "smartphones", a Internet non era tan usada como agora. O salto tecnolóxico é moi grande. Probablemente, este sexa a causa pola cal as modas son tan pouco duradeiras: a universalización,., que permite a comunicación con xente de tódolos lugares do mundo a tempo real. Esta relación facilita o cambio cultural a nivel mundial, así como tamén a perda de elementos identitarios de cada pobo.

Xurxo Mariño publicara hai pouco un novo libro, que nacera da súa idea de facer un viaxe por toda o a mundo Terra. Neste libro recorre os camiños que fixeran Darwin e demáis viaxeiros polo mundo, e Xurxo Mariño explica como cambiou as terras que eles describiron fai hai tempo por da e a causa da globalización. Aínda que nun mo primeiro momento podes significar algo positivo a relación entre a xente, temos que preo mirar pola nosa identidade. Unha das maneiras de defendela é a mediante a gastronomía, facer coñecer os diferentes pratos dun país. Tal vez é por iso polo que naceu a popularidade da cociña, da globalización e da defensa da cultura. Por exemplo Hoxe en día coñecemos moitos máis pratos orientais do que coñecían os nosos avós.

Finalmente, hai que resaltar que aínda que poidamos resaltar unha moda por encima de outra polas nosas preferencias persoais, non hai que limitar as demais, é decir, desprazalas do ámbito mundial. É mellor intentar camiñar á procura dunha cultura universal onde teñan oco tódalas tendencias do mundo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt