GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0148

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/11

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras217
Número de lemas113
Densidade léxica52
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado24.11
Número de palabras do enunciado máis longo37
Número de palabras do enunciado máis curto11
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.80

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía actualmente é unha profesión enormemente coñecida por todas as partes do mundo, onde non todos podemos destacar, xa que realizar unha comida con presentación e unha sabor perfectas e non é sinxelo.

Podemos coñecer moitos actores, e o cine xa é unha profesión onde case ninguén pode destacar, pero aínda menos coñecemos a gastrónomos famosos, que faría falla unha vida de práctica para alcanzar a cociña sen erros.

A súa gran importancia relacionase cos países e coa cultura, xa que cada país ten a súa propia gastronomía e pratos especiais, coma a súa danza ou o seu idioma.

É coma unha das pequenas partes dun paiís e da súa cultura natal. Aquí moitas persoas obteñen curiosidade ou aprecio pola gastronomía de outros lugares. Probar a comida dun país nun viaxe é tan común coma observar o idioma que ali se fala, polo tanto penso que o aprecio a este ámbito cultural non se vai perder cos anos, pode incluso meillorar. É probable que quizá a estética dos platos evolucione, pero o contido dos platos sempre representará o mesmo tras o paso do tempo.

A gastronomía realmente e fermosa e complicada, unha profesión onde non calquera pode destacar e facer un esforzo mínimo. E algo digno de admirar, tanto en Galicia coma na outra punta do mundo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra