GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0149

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/12

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras227
Número de lemas109
Densidade léxica48
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado28.38
Número de palabras do enunciado máis longo48
Número de palabras do enunciado máis curto16
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día, e dende fai anos, emítense en diferentes canles programas de cociña, existen tamén feiras dedicadas á cociña... o cal provocou que a cociña tivese e teña moito éxito.

Teño opinións divididas á hora de pensar que esto pode ser ou non motivo cambio cultural máis duradeiro. Polo que eu teño entendido, e ademáis para min é así, a cultura na cociña sempre existiu, sempre foi popular no sentido de, por exemplo, ir a un lugar de vacacións como China e chegar e explicar como se vive, cal é a súa comida... aos meus amigos. Penso que a cociña tamén e cultura, pois di moito dun lugar, isto sempre foi así, non comeza na época actual como a maioría pensan.

Hoxe en día ser un bo cociñeiro está incluso sobrevalorado, pois como dixen ao principio, existen moitos programas para buscar, supostamente, cociñeiro dun lugar. Na miña opinión, cada un pensa diferente, e para quen o plato do bar de enfrente é o mellor por saír na televisión, para outra persoa pode non ser así. En moitas ocasións é mellor comer na casa algo tradicional que unha receta que nunca elaboramos.

En resumo destacar de novo que cada ten a súa opinión, a pasión pola non é máis que unha pasaxeira que pode rematar hoxe e aparecer dentro de dez anos.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt