GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0151

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/14

Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Eu creo que a popularidade acadada pola gastronomía é causa dos restaurantes de moda das "Estrellas Micheliín" que todos queren imitar pola súa política de "técnica" de poñer nun enorme plrato unha cantidade enana de comida, pero moi ben presentada e a uns prezos altísimos.

Tamén os programas de cociña-reality coma "Master Chef" fan que este tipo de restaurantes modernos e innovadores acaden invadan as rúas das cidades.

Non creo que sexa unha moda pasaxeira xa que a todos nos gusta o bo comer, pero que o estilo si que cambiará, por exemplo agora o que se leva son os restaurantes de hamburguesas onde todo é producto propio e preparado ao momento; claro que os prezos elévanse, se non queres pagar moito sempre tes o "Mcdonalds" que non ten eses produtos ecolóxicos.

Tamén os restaurantes de sushi e comidas oriental están na lista das principais eleccións dos españois se queren comer fóra. Froito da globalización a curiosidade por probar comidas doutros paises invade a nosa cabeza, pero por qué sempre sushi, tailandés, chino e non turco? Acaso a nosa curiosidade gastronómica en realidade tamén está influenciada polas modas? Eu penso que si e por iso a abundandi abundancia deste tipo de restaurantes presentes nas cidades nosas cidades.

Estou segura de que un dos maiores perxudicados son as tabernas e as taperías tradicionais que se teñen sorte e teñen unha cidade con turismo poden tirar cara adiante e se non sempre poden aprender a facer pato á laranxa e kebabs.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt