GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0153

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/16

Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña adaptáronse (tal e como se fixerono en todos os ámbitos vitais, incluso nós) aos novos cambios e posibilidades que nos abre o mundo de hoxe en día.

Nestos tempos temos robots cociñeiros, dez restaurantes na rúa do noso piso e programas na televisión (case a todas horas) acerca do tema gastronómico. Sinceiramente, véxoo normal, poucas cousas hai máis importantes no mundo que a comida, algo indispensable para vivir e que nos permite coñecer a xente nova ou facer unha reunión familiar. É un mundo que da cartos, e todo o que os produzca é benvido nesta sociedade capitalista.

Pero creo que o cambio gastronómico vai ser máis duradeiro que o que se deu noutros campos (como a explosión do Rock n' Roll ou o heavy movemento hippie) creo opino que non ten nada de moda pasaxeira; principalmente porque as receitas sempre foron algo ligado e identificado a pasar de nais/pais - a - fillos/fillas, polo que se se van cambiando a mellor supoño que se transmitirán no tempo. Por outro lado creo que ás veces lévase demasiado ata o extremo a modernización gastronómica, creo que a ningún de nós nos gusta ir a un restaurante 'chic', pedir un plato de oito palabras (recomendado pola casa), e acabar comendo tres anaquiños de carne con patacas igualiño que o preparaba a túa avóa (aínda que moito menos rico).

Polo que, en resumo, temos que estar abertos aos novos m cambios e modernizarnos, pero nunca en exceso, non debemos perder os nosos valores e características; debemos sintetizar modernidade e tradición.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra