GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0158

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/21

Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Este texto escrito en Dorna por Fran Alonso é unha crítica aos hosteleiros ou donos de restaurantes e bares que ofrecen un prato que a primeira oída parece exquisito pero que finalmente ofrécencho mal cocinado.

Dende pequenos os nosos pais e nais ou familiares ensináronnos a comer de todo, sempre hai alimentos que nos gustan máis que outros pero dende pequenos comemos todo o que nos den para desarrollar os nosos gustos e identificar sabores.

A medida que medramos, os nosos gustos cambian, outras veces nos obrigamosnos a comer alimentos que non nos gustan, ben porque son sanos como o tomate, a lechuga... ou ben porque están de moda como o sushi e queremos que nos guste para poder ir comer cos amigos a ese local tan moderno e ser populares condicionándonos socialmente.

Existen numerosos ingredientes e diferentes formas de preparación para os mesmos, pero non significa que a forma correcta de facelo sexa a que máis nos guste, por exemplo, a pizza cruda é popular en comparación coa forneada de sempre, ou a tortilla fría en lugar da quente, este cambio estaría condicionado polo gusto do propio individuo máis que por unha moda.

De esta forma as técnicas de hostelería cambiaron e os tipos de prato tamén, tanto ao longo da historia como durante as diferentes estacións. Un bo exemplo é o sushi, fai anos non se comía tanto como hoxe en día pero polos anuncios publicitarios e influencias de actores e actrices consúmese máis, ou que en verán é mellor tomar fruta que cousas quentes ou a situación demográfica ; nunha cidade con porto abundará o marisco e pescado con maior facilidade para adquirilos.

Nos últimos anos adquiriu moita importancia porque a xente non se preocupa soamente en comer, se non en facelo de forma sana e con bo sabor, xa que a medida que pasa o tempo tamén inova a tecnoloxía ademais das técnicas. Da mesma maneira actualmente vamos ao supermercado e podemos ver a cantidade de productos químicos que levan os alimentos, preferindo así comprar no mercado os productos naturais dos que tanto se fala na hostelería.

En conclusión, os medios de comunicacións os costumes adquiridos de nenos e nenas, o tempo e o lugar son factores que condicionan o tipo de alimentación dándolle máis fama a un tipo de alimento ou a outro e á súa forma de cociñalos.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra