GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0162

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/25

Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña, ese delicioso mundo, ese tesouro cultural ao que cada vez prestamos máis atención. Viaxamos a lonxanos lugares soamente para probar as delicias dos seus pratos típicos e creemonos gastrónomos por un día cando provamos eses pratos que vemos en "Master Chef".

Pode que esta crecente preocupación polo mundo culinario sexa soamente moda, ou pode que a preocupación por ter unha dieta máis saudable sexa a responsable deste movemento. Cada vez encontramos máis establecementos que nos proporcionan pratos "gourmet", con deliciosas cremas, e vangardosas espumas e guarnicións. Cando hasta fai uns anos nos chegaba un simple bocadillo para pasar a noite do sábado, hoxe preferimos saír á calle e cenar cear no bar novo da esquina.

Oxalá este sexa un cambio duradeiro na nosa cultura e non acabe sufrindo a mesma sorte que a moda de sair a correr ou de facerse batidos detox e subir unha fotografía á rede, o tema da alimentación é un dos maiores problemas da nosa sociedade e potenciar a fama da comida gastronómica e saudable sería unha boa forma de resolver este gran problema.

Aínda que esta repentina preocupación pola comida mellore a vida das persoas, cabe destacar a mellora social e económica que esto conleva, novos postos de traballo son creados e novos establecementos abertos, polo que a comida, é unha base cada vez máis importante na nosa sociedade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt