CORT_0162
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/25
Comisión Delegada | 05 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A cociña, ese delicioso mundo, ese tesouro cultural
ao que cada vez prestamos máis atención. Viaxamos a
lonxanos lugares soamente para probar as delicias dos seus
pratos típicos e creemonos gastrónomos por un día
cando provamos eses pratos que vemos en "Master Chef".
Pode que esta crecente preocupación polo mundo
culinario sexa soamente moda, ou pode que a
preocupación por ter unha dieta máis saudable sexa
a responsable deste movemento. Cada vez encontramos
máis establecementos que nos proporcionan pratos
"gourmet", con deliciosas cremas, e vangardosas espumas e guarnicións. Cando hasta fai uns anos nos chegaba
un simple bocadillo para pasar a noite do sábado, hoxe
preferimos saír á calle e cenar cear no bar novo da esquina.
Oxalá este sexa un cambio duradeiro na nosa
cultura e non acabe sufrindo a mesma sorte que a
moda de sair a correr ou de facerse batidos detox
e subir unha fotografía á rede, o tema da alimentación
é un dos maiores problemas da nosa sociedade e potenciar
a fama da comida gastronómica e saudable sería unha boa
forma de resolver este gran problema.
Aínda que esta repentina preocupación
pola comida mellore a vida das persoas, cabe destacar a mellora
social e económica que esto conleva, novos postos de
traballo son creados e novos establecementos abertos, polo que
a comida, é unha base cada vez máis importante na
nosa sociedade.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt