GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0163

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/26

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras188
Número de lemas99
Densidade léxica53
Número de enunciados5
Media de palabras por enunciado37.60
Número de palabras do enunciado máis longo71
Número de palabras do enunciado máis curto21
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A día de hoxe a cociña moderna está gañando cada vez máis adeptos, dentro dos cales se encontran, por suposto, os cociñeiros ( que se están volvendo de ouro, xa que a comida moderna prima a presentación antes que a cantidade, o que ocasiona que un plato de comida cunha ración que non chega a acadar a sexta parte da cantidade que un adulto necesita, chege a valer máis de vinte euros.

Dende a miña opinión a cociña moderna é unha estafa chea de espumas e esferificacións cun contido nutricional deficiente e que se pode considerar como xogar coa comida.

Pero, deixando este tema a un lado, que creo que a cociña moderna é unha moda pasaxeira por dúas razóns.

A primeira é que cada vez máis xente opta por ela, o que elimina o sentimento de privilexio de aqueles que comezaron a moda, polo que enseguida buscarán outra cousa que os diferencie e os restaurantes modernos acabarán pechando.

A segunda é que as modas, polo seu propio significado, veñen e van, o que implica que outra tomará o seu relevo e voltará a comezar de novo o ciclo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt