GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0165

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/28

Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Dende fai unhas décadas a gastronomía foi collendo cada vez máis fama. Antes de isto, cando as persoas iban a un restaurante era para comer e disfrutar da comida. Non digo que iso se deixase de facer, pero agora a gastronomía ten máis funcións ca esa. A cociña nos nosos tempos convirteuse nunha moda que podes se pode comparar ca do arte. Cada vez asisten aos restaurantes de máis éxito as persoas máis adiñeiradas co fin de seguir a moda e de presumir do seu poder monetario, e isto pasa co arte.

Poucos restaurantes de éxito e fama son os que che proporcionan unha cantidade considerable ca que poidas quedar satisfeito. Moitos dos chefs din que menos é máis, e a cantidade que apareza no prato será cada vez máis custosa. O argumento destes cociñeiros é que o que eles preparan son pode considerarse arte. Pen En isto estou de acordo con eles, ten gran mérito que a través do gusto che fagan sentir ao público co sensacións exóticas.

A fama da cociña chegou a tales extremos que existen centos de programas sobre isto, dende competicións ata o diario dun chef da alta cociña.

A pesar disto, seguen existindo as persoas que buscan comer para satisfacer a súa fame, por iso, non estou de acordo con gastrónomos coma o do te que consideran que se o prato ten demasiada cantidade, xa non é un prato de calidade.

Por isto Este e o cambio que máis destaca na sociedade, que se encontra dividida entre a cociña tradicional e a experimental. Cabe dicir que Galicia é un lugar con moita cultura, e dentro dela, moita é cultura gastronómica con pratos que chegan a ser exclusivos do no noso territorio e que fascinan aos estranxeiros que os proban. Por isto, penso que estaes dous tipos de cociña deben convivir, sen que ningunha absorva á outra. O que vexo como unha boa opción é o uso da gastronomía tradicional modificada e levada á cociña experimental. Por iso, para concluír, penso que este cambio que soufreu a gastronomía no ten por que ser negativo, todo depende de cómo se manipule e cómo convivan as dúas formas de cociña.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt