É certo que a gastronomía acadou moita popularidade, máis
mais non creo que esta sexa unha nova moda pasaxeira.
Hoxe en día, cada vez aparecen maíis cantidades de comidas
e de xeitos de facela, de modo que en numerosas ocasións máis
que un simple plato prato que levar á boca, convérteuse nun
xeito único e especial de facer arte. Isto quere dicir , non só
son os alimentos que tomas nin a calidade dos mesmos, se
nón, a maneira que se ten para logralos, e o seu emplatado empratado.
Non só están feitos para devoralos, están feitos para sentilos, velos
e que transmitan unha sensación; notar mediante o olfacto
a mezcla de aromas que teñen e sobre todo ao saborealos, notar sa
ber que non olvidarás dito ese gusto en moito tempo.
Grazas a estos motivos, eu penso, que a cociña atópase en continuo
crecemento. As persoas xa non buscan por un restaurante no
cal sentarse a comer algo que podes facer ti na túa propia casa,
as persoas, no noso día , buscan novas experiencias, novos sabores...
Estamos nunha época na que a tecnoloxía e as modernidades son
o noso día a día; na que compartimos as nosas experiencias
cos coñecidos ou descoñecidos nas nosas redes sociais e polo tanto gús
tanos presumir do que facemos, e se é dunha boa comida, millor
que millor.
Polo tanto non creo que a gastronomía sexa unha moda pasaxeira,
senón un cambio cultural axudado polas novas tecnoloxías e polas
novas persoas que viven nesta sociedade.