GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0166

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/29

Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É certo que a gastronomía acadou moita popularidade, máis mais non creo que esta sexa unha nova moda pasaxeira. Hoxe en día, cada vez aparecen maíis cantidades de comidas e de xeitos de facela, de modo que en numerosas ocasións máis que un simple plato prato que levar á boca, convérteuse nun xeito único e especial de facer arte. Isto quere dicir , non son os alimentos que tomas nin a calidade dos mesmos, senón, a maneira que se ten para logralos, e o seu emplatado empratado.

Non están feitos para devoralos, están feitos para sentilos, velos e que transmitan unha sensación; notar mediante o olfacto a mezcla de aromas que teñen e sobre todo ao saborealos, notar saber que non olvidarás dito ese gusto en moito tempo.

Grazas a estos motivos, eu penso, que a cociña atópase en continuo crecemento. As persoas xa non buscan por un restaurante no cal sentarse a comer algo que podes facer ti na túa propia casa, as persoas, no noso día , buscan novas experiencias, novos sabores...

Estamos nunha época na que a tecnoloxía e as modernidades son o noso día a día; na que compartimos as nosas experiencias cos coñecidos ou descoñecidos nas nosas redes sociais e polo tanto gústanos presumir do que facemos, e se é dunha boa comida, millor que millor.

Polo tanto non creo que a gastronomía sexa unha moda pasaxeira, senón un cambio cultural axudado polas novas tecnoloxías e polas novas persoas que viven nesta sociedade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt