GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0169

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/32

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras227
Número de lemas125
Densidade léxica55
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado28.38
Número de palabras do enunciado máis longo53
Número de palabras do enunciado máis curto14
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.60

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Tanto na TVE como en Antena 3 tres son emitidos programas de cociña de alto nivel e que captan a atención do público, chegando a unhas cantidades de audiencia moi elevadas. Nos últimos anos, o mundo da cociña e da gastronomía acadaron unha gran popularidade, o que, na miña opinión, ten ventaxes.

Como xa dixen anteriormente, un factor importante deste auxe é a televisión, pois móstranos programas nos que podemos ver a cociñeiros de élite e gastrónomos profesionais traballar e disfrutar Isto, ademáis de producir beneficios económicos, leva a que a xente se interese por esta ciencia, que a min, no persoal, tamén me apasiona.

Outro factor que tamén potencia isto é o ámbito da saúde, pois cada vez encontramos máis xente nova preocupándose polo que comen e preparando pratos sanos sans, calculando todo o que inxiren. Este é outro campo moi interesante, pero do cal non podo disfrutar tanto como me gustaría.

En canto a se se trata dunha moda pasaxeira, non, na miña opinión, non. Considero que é algo que vai a arraigar na sociedade, e máis cando cada vez sanen máis estudos sobre a comida e os seus posibles aspectos negativos.

Iste é un cambio dos que realmente necesitamos, pois todos deberíamos coñecer o que comemos e comer de forma adecuada, especialmente a xente nova, pois, ao final, somos o futuro, e temos que estár sans.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt