GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0191

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/02

Comisión Delegada06
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Á hora de falar da gastronomía cómpre diferenciar en dous tipos. Por unha banda temos a gastronomía tradicional e por outra banda temos unha nova gastronomía a cal está tendo moito éxito entre a xente.

Dentro da nosa cultura: tanto española como mediterránea como galega... temos a gran sorte de adicar tempo a cociñar e , de comi facer da comida unha gran celebración e de coidar a elaboración dos diferentes pratos. Esto en xa constitúe gastronomía.

Tomemos por un intre o caso do Reino Unido. Até apenas fai un par de lustros na conciencia dos ingleses estas ideas dunha alimentación tan pausada, eo empregando bos ingredientes non eran compatibles co seu estilo de vida acelerado. da

Isto sería no que respecta á gastronomía e a cociña tradicionais. Porén, e para deleite dos que disfrutamos a comida, existe unha nova oleada de gastronomía, a cal non impregna na a sociedade como unha moda calquera moda, se non que multiplica por infinito as nosas opcións alimentarias. Opino que unha p

A día de hoxe os restaurantes hindús, xaponeses, vexetarianos ou mesmo as tendas de produtos ecolóxicos están ao alza. Se ben é certo que a gastronomía non é inmune ás fluctuacións das modas creo firmemente que este novo interese por botar a ollada a ao qué comemos é o comezo dun cambio cultural máis duradeiro.

Un cambio no que a globalización pode está ao servizo da boa, variada, e sobretodo, saborosa alimentación de tódalas persoas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt