GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0194

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/05

Comisión Delegada06
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía na nosa sociedade ha chegado a adquirir tanta importancia que incluso se han chegado a emitir programas na televisión dedicados exclusivamente a esto, como por exemplo "Chicote". Ben é certo que a todos nos gusta comer ben, xa que unha boa comida nos aporta placer e felicidade co corpo. É por iso que cando acudimos a un restaurante no que a comida que nos ofrecen é impresentable, e ademáis os camareros ou o personal teñen mal trato cos séus clientes, nos pode causar malestar e incluso enfado.

Aos galegos, sobre todo, nos gusta disfrutar dun bo pulpo ou uns bos callos, por iso acudimos aos restaurantes ou bares que nos recomendan, sen arriesgarnos a que nos den "gato por lebre". Manteñemos desta forma a boa gastronomía por a que Galicia é coñecida en toda España e sobre incluso tod polo mundo.

Na miña opinión a gastronomía non é unha moda pasaxeira, senón algo permanente, xa que a alimentación según o psicólogo Gardner, é unha das principais necesidades que nos motivan a actuar. Satisfacer esta necesidade é moi importante para o ser humano e disfrutar de un bo plato de lentellas pode incluso alegrarnos un día enteiro. Mentres que un prato de lentellas que se sirva frío pode poñernos de mal humor e crear un ambiente de conflictividade no noso entorno. Por isto evitar a mala gastronomía é moi importante.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra