GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0197

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/08

Comisión Delegada06
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña dende hai poucos anos cara ata a actualidade víronse favorecidos.

Moitos estudantes deciden coo estudar cociña, pois actualmente a xente acude a moitos restaurantes a xantar ou cear e isto precisa duns bos cociñeiros.

A xente planta na súa casa hortalizas e moitas outras cousas para comer sen ter que mercalos.

A xente nova os fins de semana vai comer fo

A gastronomía e a cociña son dous aspectos relacionados coa comida, os alimentos, a preparación de delicias, etc.

Moitos anos atrás, este ámbito da vida estaba moi pouco desenrolado xa que as familias comían nas casas a comida feita pola muller. É mais, nin sequera habían case ningún restaurante, úunicamente para aqueles cunha economía folgada.

Pero dende hai uns anos para aquí, este ámbito foise foi avanzando e conseguindo superioridade respecto doutros.

Actualmente, a xente os fins de semana acuden a restaurantes, xa sea porque poden permi ou por simple comodidade á hora de lavalos platos ou ben de cociñasr.

Por outra banda, os obreiros, co transportistas e todos aqueles que se encontren no ámbito da contrucción e dos transportes comen fora da casa, nun sitio cercano ao seu lugar de orixe xa que lles pode saír máis rentable que ir á casa.

Isto foi aumentando o nivel de cociña e gastronomía. Actualmente saen famosos cociñeiros na televisión, feito que cno pasado non existía, ou revistas...

Este fomento da cociña e a gastronomía ten como aspecto positivo a economía, pois os restaurantes renden moito máis.

Así mesmo, púxose de moda, moitos estudantes (tanto homes como mulleres) encónntranse decididos a estudar cociña.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt