GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0238

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/04

Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nestes últimos anos, a gastronomía convertiuse nunha tendencia de moito éxito en prácticamente todas as idades.

Fai uns dez anos, en m os medios de comunicación, especialmente a televisión mostraba programas de cociña nuns horarios de pouco público que estaban dirixidos principalmente ás amas dea casa. Hoxe en día aparecen programas que teñen moita audiencia como Top Chef ou Master Chef e algún ten tamén unha sección "Junior".

Estes cambios no noso entreteñemento están cambiando a nosa actitud fronte á cociña. Antes veíase a cociña como algo de profesionais ou das nosas nais e mulleres, o cal era unha atitude machista. Hoxe en día o vemos como algo que pode estar ao alcance de todos, grazas en parte a que temos unha maior accesibilidade para investigar sobre comidas ou ingredientes.

Este cambio tamén aporta á sociedade unha apertura de cara a probar outras comidas, deixar de chamar ao P "Telepizza" para saír a buscar un restaurante de comida contemporánea e innovadora.

O malo desta tendencia é que aparecen persoas mostrar os teus gustos sexa un sinónimo de incultura, por exemplo se eu digo que a gastronomía oriental non me o é do meu gusto, alguén pode chamarme ignorante aínda que eu non dixera nada malo desa da gastronomía oriental.

Para Resumindo, eu opino que a popularidade da cociña e a gastronomía que creceu nestes anos supondrá un cambio cultural aínda que tamén as pesorsoas que preferen unha comida máis tradicional deben ser respetadas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt