GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0244

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/10

Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Anos atrás, púxose "de moda" estar delgado, non comer moito que é o que iso conleva, ou non inxerir os nutrientes que o corpo precisa porque se pensa que engorda, independentemente da saúde.

Ahgora mesmo, esta moda estase a rematar, e ag actualmente se pensa máis na saúde que o aspecto exterior, algo importante.

A comida é un pracer, é probar cousas novas, pasalo ben con ela, ademais de que é cultura, por exemplo, aquí en Galicia.

Tradicionalmente, en gGalicia, temos comida que se denomina: "pesada", moitos pratos de culler, comida menos lixeira que noutras comunidades autónomas españolas, e por iso, en moitas ocasións, a xente ten un índice de graxa corporal máis alta que noutros sitios, pero en realidade, cal é o problema de ser un pouco máis gordos ou ter un pouco máis de peso? O importante é comer ben e ter unha boa saúde, as modas como a de estar máis gordos ou máis delgados é pasaxeira, pero a tradición da terra e a saúde, son os puntos máis importantes, así que non podemos sxogar coa nosa saúde unicamente para estar na moda, sen preocuparnos de nos mesmos


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt