GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0245

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/11

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras209
Número de lemas119
Densidade léxica56
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado23.22
Número de palabras do enunciado máis longo31
Número de palabras do enunciado máis curto12
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo3

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día atopamos moitísimos restaurantes novos; os cales dirixen cociñeiros con premios que moitos de nós non entendemos. Os seus pratos ademáis de ser moi caros, para intentan ofrecernos unha comunión entre estética e sabor. Este novo concepto de cocina logrou moitos adeptos nos derradeiros anos, chegando a emitir programas sobre esta nova forma de arte.

A cociña atópase dentro dunha espiral círculo vicioso entre a televisión e os restaurantes,. Cantos máis restaurantes abren máis programas faixen, o que provoca máis publicidade mediática que desemboca en máis restaurantes. Este circulo ademáis de permitirllnos ter un restaurante caoa preciada "estrela Michelin" preto de nós, tamén dispara os precios deixandonos a degustación dos pratos na nosa imaxinación. Pois o problema para poder comer "o arte" non é outro ca o tirón mediático; ningún prato pode explicar unha factura de oitenta euros por catro persoas. A solución non vendrá pronto xa que demostrouse moitas veces coma a vida comportase coma unha atraccion montaña rusa, a esta quédalle moito xa que todavía segue subindo.

A cociña é un arte; de iso non hai duda, pero esta a facerse un arte caro o cal; pola súa fugaxidade; desaparece tras comelo, non debería ser tan caro. A popularidade sentalle moi ben aos cociñeiros e moi mal aos degustadores.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt