GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0249

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/15

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras211
Número de lemas109
Densidade léxica52
Número de enunciados6
Media de palabras por enunciado35.17
Número de palabras do enunciado máis longo58
Número de palabras do enunciado máis curto14
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.20

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña foi acadando cada vez máis popularidade.

As causas de este feito poden ser a o coñecemento dunha cultura nova por medio da comida: como se cociña, como se serve a comida, os alimentos que se empregan, que persoas son as encargas dae cociñar.... miles de feitos que por medio dun prato cun trozo de carne, pescado, verdura ou froitas podes coñecer centos de cousas novas. Outra causa pode ser a modernización dos alimentos: os novos sabores, os colorantes alimenticios, os métodos de cociña, .. o conxunto e presentación final do prato... isto último é importante xa que non é o mesmo ver un biscoito feito pero esmagallado ca un "cupcake" todo adornadiño que te dan máis ganas de gardar para o recordo ca comelo.

Outrao dato a ter en conta é que as persoas máis "chics" e "modernas" poden permitirse un "tour" dae comida gastronómica propia do lugar, catas dos viños máis distinguidos, etc todo iso é debido a popularidade que foi desarrolandose durante estos anos.

Tamén hai que ter en conta a comercialización destas actividades, grazas as cales alcanzaron tal popularidade.

Por último, penso que a comida é unha parte da cultura que non é nin menos nin máis importante ca o resto delas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra