GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0252

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/18

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras270
Número de lemas146
Densidade léxica54
Número de enunciados14
Media de palabras por enunciado19.29
Número de palabras do enunciado máis longo27
Número de palabras do enunciado máis curto6
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo3.50

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade a gastronomía pode ser considerada como unha forma máis de facer arte. Sen ir máis lonxe, na televisión existen múltiples programas ou concursos gastronómicos dunha gran audiencia. De todas formas, isto non quere dicir que actualmente exista unha boa cultura alimentaria. Ademais, cabe destacar que a alimentación e unha función vital para os seres vivos, xa que nos aporta a enerxía necesaria para o noso día a día. Tamén é importante citar que nos últimos anos a tasa de obesidade e problemas alimentarios aumentou considerablemente, polo tanto, ¿realmente avanzamos no mundo da gastronomía?

A tecnoloxía e demais avances técnicos facilitannos a vida cotiá, ademais de abrir un gran abanico de posibilidades en múltip diversos ámbitos, e un destes é o gastronómico. A innovación tecnolóxica e cultural permiteiu a creación de receitas e pratos nunca antes vistos. , dun Ditos pratos caracterizanse polo seu exotismo visual, búsqueda e mestura de novos sabores e olores, aportacións nutritivas de gran trascendencia na saúde, etc.

Por outro lado, estos avances deron lugar a un erro gastronómico que desencadea múltiples problemas saudables: a comida rápida e a comida precociñada. Este tipo de comida e a alimentación básica dunha gran parte da sociedade actual, sobretodo a que vive inmersa no dinamismo das grandes ciudades. A comida rápida ten grandes vantaxes, ao igual que pero ao mesmo tempo ten diversos inconvintes.

En conclusión, podemos afirmar que a alimentación é unha acción necesaria e moi de gran trascendentcial para todo o mundo,. Un dos grandes placeres da vida. Pero como seres biolóxicos e consicientes de nos persoas conscientes que somos, debemos limitarnos a ofrecerlle ao noso corpo o xusto e necesario, sen excesos nin carencias.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt