GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0253

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/19

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras202
Número de lemas118
Densidade léxica57
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado28.86
Número de palabras do enunciado máis longo59
Número de palabras do enunciado máis curto18
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo1.75

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía en xeral está no seu maior auxe pero a que se debe isto?,

En primeiro lugar as innovacións técnicas co paso do tempo permitiron ós seguidores dunha cociña máis revolucionaria experimentar con novos produtos, que anos atrás ninguén pensaría como medusas, insectos, corais... e novas técnicas de cociña.

Por outra banda, estas innovacións axudaron a cambiar platos típicos e tradicionais, para así, intentar chegar a un maior número de consumidores. Polo xeral, na nosa sociedade, dominada polo consumismo, á xente gústalle experimentar e probar cousas novas, o que fai que aumente a demanda gastronómica. Cómpre dicir que eisto ten parte de moda, a todo o mundo lle gusta quedar ben cos demáis dicindo que provou unha nova comida exótica aínda que en realidade non lle gustase pero un acábase acostumando a todo, estou seguro que a pataca foi unha innovación espetacular na sua época e agora é un alimento primordial nas nosas dietas.

En conclusión, comer é un acto vital e o aumento demográfico e cultural xunto caoas innovacións apropiadas conlevaron o auxe da gastronomía e os seus cambios. Desde logo, eu considero que esta situación vaise manter e quén sabe o que acabaremos comendo nunhas décadas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt