GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0255

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/21

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras273
Número de lemas140
Densidade léxica51
Número de enunciados13
Media de palabras por enunciado21
Número de palabras do enunciado máis longo34
Número de palabras do enunciado máis curto14
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo2.60

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía está a experimentar altos niveis de popularidade nos últimos anos, así tamén como a cociña. Poderíase dicir que esta non alcanzara a súa cima ata o día de hoxe. Certo é que a moda evoluciona e cambia todos os días e quizasis este prestixioso recoñecemento que está a acadar teña o seu fin.

dDurante gran parte do século XX, acontecementos como a Guerra Civil e a ditadura franquista tiveron diversas consecuencias que afectaron a vida da sociedade máis empobrecida. Algunh Entre outras, a parálise da produción tanto das organizacións industriais e obreiras como das agrícolas e gandeiras. Isto implicaba que a produción de carne, leite, millo... e calquera outro tipo de alimento fora escaso. Neste período era abundante o autoconsumo, tendo en conta de que a maioría da poboación vivía nunhas condicións de miseria.

Coa finalización da guerra e a transición ao réxime ditatorial, experimentáronse cambios na produción alimentaria. Agora, a o proceso de elaboración daos distintaos alimentos é doada debido á creación de maquinarias que facilitan ó ganado, e a gandería, e a gastronomía en xeral. Isto pode ser unaha das causas polas que nos nosos días dita gastronomía está a ser importante.

Así pois, a cociña tamén adquire un importante recoñecemento grazas a abundancia de elementos para poder cociñar, tanto referidos a alimentación como áós novaos aparellos electrónicos que permiten as distintas formas na elaboración dos alimentos.

Como se citou antes, a moda é pasaxeira e ninguén sabe como será nun futuro, que cousas cambiaran e que otras permanecerán. Así pois, a gastronomía e a cociña pode que se manteñan na cima durante moito tempo ou quizais dentro duns anos deixarán de estalo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra