GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0257

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/23

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras248
Número de lemas127
Densidade léxica51
Número de enunciados10
Media de palabras por enunciado24.80
Número de palabras do enunciado máis longo45
Número de palabras do enunciado máis curto12
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2.50

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña e a gastronomía sempre foron pegadas á existencia do ser humano, Xa antes da sociedade moderna os cavernícolas decidían darlle "gusto" á carne introducíndoa nas saladas augas do mar. A búsqueda polos sabores máis exóticos e as mezclas máis atrevidas comezou nese intre. Os pobos compartían información acerca de como cociñar, e aqueles máis aislados desenvolvían técnicas novedosas que sorprenderían e fascinarían ó mundo.

A medida que pasaba o tempo fóoron cambiando os gustos ata chegar á moda gastronómica actual. Esta funciona dunha maneira máis parecida ó arte que á cociña tradicional. Este afán purista leva á desaparición dos termos intermedios, ou te gustache ou non che gusta. Pero, é sostenible esta gastronomía de entendidillos?. na que todo o mundo pretende coñecer?

Pode que si, ou pode que non, o certo q é que, como todo nesta vida, a cociña cambia e os gustos son relativos. Un bo cocido da túa avóa podere ser repulsivo para un erudito gastronómico pero ser considerado por tódolos curmáns como o mellor do mundo.

Hoxe en día Actualmente está moi de moda, saber sobre acerca de todo, e máis aún sobre arte, , literatura ou gastronomía, porque parece que hoxe en día quen non fora a un restaurante Michelín, ¡non sabe o que se perde!. Independentemente da evolución da cociña, ben se continúe esta liña ou ben non, está claro que debemos adaptarnos, porque pode que chegue un día, e xa está a ocurrir, no que a comida de toda a vida volva a gañar a forza que merece.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt