GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0261

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/27

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras224
Número de lemas113
Densidade léxica50
Número de enunciados10
Media de palabras por enunciado22.40
Número de palabras do enunciado máis longo35
Número de palabras do enunciado máis curto7
Número de parágrafos6
Media de enunciados por parágrafo1.67

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nestes tempos, a popularidade da gastronomía e a cociña acadou un gran nivel.

Posiblemente, as súas causas veñen producidas polos numerosos programas culinarios que existen hoxe en día na televisión. Neles se ven pratos extraordinarios de países distintos e iso incita a xente a tomar un curso ou soamente probalos.

Outra das razóns da súa popularidade son as comidas exóticas que cada vez gustan máis na sociedade actual, e iso incita á apertura de restaurantes con este tipo de comidas.

Pero como todo, é unha moda pasaxeira. Cando xa se crea que a gastronomía e a cociña non para máis, rapidamente buscaran outra cousa que enganche e incite a súa compra, para continuar co círculo vicioso de consumismo derrochador. Nesta sociedade na que nos tocou vivir todo é unha moda pasaxeira para que a xente continúe comprando e comprando.

Mais, volvendo a gastronomía é a cociña, hoxe en día dánse moitos cursos para xente interesada en aprender a cociñar, e verdadeiramente teñen moito éxito, o que aumenta a súa popularidade. Nesta senda, tamén aumentan o número de gastrónomos importantes así como os premios que a estes lles conceden.

En conclusión, a gastronomía e a cociña están en auxe neste momento e , pode que nalgún momento se converta en moda pasaxeira pero de momento está ben asentada, e a súa popularidade aumenta.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt